Koulut ovat alkaneet ja meidän salivuorot alkavat rullaamaan! Tällä viikolla on luvassa kendonäytös keskiviikkoiltana Lyseon yläasteella, yläsalissa kello 19:30 alkaen. Näytös kestää n. 20 minuuttia ja esittää tiivistetysti yhden harjoituksen kulun. Esityksen jälkeen voi jäädä vielä hakemaan tuntumaa harjoitteluun, sillä salivuoro jatkuu klo 21 asti. Lauantaina seuramme esittelee toimintaa Hyllykallion Prisman aulassa, joten sielläkin ehtii tutustumaan lajiin.

Peruskurssin tavoite on saada n. parin kuun sisään opetettua alkeet lajista:

– reiho eli käytöstavat ja salietiketti
– verryttelyt ja lämmittelyt
– ashisabaki eli liikkuminen
– shinain käsittely: oikea ote, huolto
– peruslyönnit ja suburit (lyönnit ilmaan, parin kanssa jne)
– ki-ken-tai-icchi eli mieli, miekka, keho yhdessä
– kirikaeshi-lyöntisarja

Peruskurssin aikana pääsee myös kokeilemaan sparraamista (jigeiko) suojavarusteiden (bogu) kanssa, jotta päästään vapaamman soveltamisen makuun. Peruskurssin aikana myös tehdään kimppatilaus varusteista (lisäshinait, bokuto ja kodachi, hakama ja keikogi, bogu) ja harjoitellaan huoltoa ja käyttöä.

Lajia pääsee kokeilemaan ilman sitoumuksia kerran tai kaksi – tuot vaan itsesi paikalle niin me huolehdimme lopusta. Jos kendokärpänen onnistuu puraisemaan, niin sitten ostamaan itsellesi oma shinai (bambumiekka [ebogu, meijin])  ja tietty peruskurssi seuran verkkokaupasta! Peruskurssin hinnalla saa treenata vuoden loppuun asti! Huomaathan, että jos olet opiskelija (tai eläkeläinen, työtön, jne), käyttämällä ale-koodia STUDENT saat 10€ hinnasta pois! Junioriksi lasketaan peruskoululaiset, jotka pääsevät harjoittelemaan 50 € hinnalla. Kurssimaksut sisältävät jäsenyyden Seinäjoen kendoseura Sei Shin Ken Kai ry:ssä vuoden loppuun, sekä Suomen Kendoseurojen Keskusliitto Ry:n järjestämän vakuutuksen ja jäsenyyden liitossa.

Edellisessä blogauksessa käsittelin syitä, miksi minä henkilökohtaisesti olen jatkanut kendoa. Peruskurssia harkitessa monelle saattaa tulla mieleen vastalauseita, joiden vuoksi aloitus ei sovi. Muutama oma suosikkini ja vastaväitteeni:

– ei ehdi: totta, aika hektistä tämä perheellisen elämä on, mutta säännöllisyys voittaa pitkässä juoksussa. Kerran viikossa -tahdilla etenee ihan kohtuullisesti
– ei pysty, kunto loppuu jne: tämä on itse asiassa hyvä asia! Kendo, jos mikä, yrittää voittaa materian mielellä (mind over matter). Paras tapa harjoitella tätä on tehdä omien rajojen yli. Jos esim. kunto on heikohko, tulee tuo raja nopeasti vastaan, jolloin sen voi puhkaistakin! Ja kun sen yli ja ohi menee, rajat kasvavat => edistyminen nopeutuu!
– ei osaa: juuri sen vuoksi harjoitellaan! kendossa ainut vertailukohde olet sinä itse – tänään teen (edes vähän) paremmin kuin eilen, tai ainakin yritän. Tuo piisaa ja tuo on kaikilla lautasellaan – kendossa ei levätä laakereillaan
– kuitenkin sattuu kauheasti: ei satu, eikä pidä sattua! Kendossa tulee kylkiin mustelmia ja ajan kanssa oikea ranne voi lievästi rustoutua, mutta nuokin johtuvat väärästä tekniikasta tai ohi osuneesta lyönnistä. Tietystki, kuten kaikessa, jos kompuroidaan voi sattua ja tapahtua, mutta se on harvinaista. On tärkeää huolehtia itse, että lämmittelee kunnolla, jotta voi harjoitella ehjin nivelin.

Tulehan kokeilemaan! Kysymyksiä voi esittää joko näytöksessä, meilaamalla info@kendoseinajoki.fi tai laittamalla Facebookissa viestiä, toki voi joko soittaa minulle 040 482 7939 tai puheenjohtaja Joni Vuorenmaalle puh 040 516 2168