Moi,

tänään tutustutaan kata-harjoitteluun kihon katan eli bokuto-ni-yoru Kendo Kihon-waza Keiko-ho [tuttavallisemmin kihon kata] avulla. Kata on pariharjoittelua määrätyn liikesarjan pohjalta, jonka avulla opitaan oikea ajoitus, tekniikka ja henki tekemiseen. Kataa harjoitellaan bokutolla eli puumiekalla ilman suojia. Kihon kata sarjassa on 9 eri wazaa joita harjoitellaan, eli:

  1. Men, kote, do, tsuki (ippon uchi waza)
  2. Kote – Men (ni/sandan waza)
  3. Harai men (harai waza
  4. Men – hikido (hiki waza)
  5. Men – nuki – do (nuki wza)
  6. Kote – suriage – men (suriage waza)
  7. Degote (debana waza)
  8. Men-kaeshi-do (kaeshi waza)
  9. Do-uchiotoshi-men ( uchiotoshi waza)

Ylläoleva rimpsu muistuu mieleen sitten toistojen yhteydessä, käytännösä tekniikat etenevät perusteista edistyneempään. Ohessa Kari Jääskeläinen 6. dan Tapanilan Erästä ja Mika Kankainen 5. dan Oulun kendoseura Hokufuu ry:stä näyttävät mallia.

 


Ja niin, vieläkin ehtii mukaan ja uusia inehmoja onkin näkynyt salilla hyvin  – muistathan ilmoittaa itsesi ja tietosi osoitteessa www.kendoseinajoki.fi/mukaan/ niin saadaan vakuutukset yms. voimaan. Junnuryhmän treenit 50 €, isompien peruskurssi 80 € ja shinait seuralta 30 €. Jos haluaa osallistua pelkkään kataharjoitteluun, niin keskiviikon kata-treenit maksavat 50 € vuoden loppuun asti.