Kendon ja iaidon harrastaminen melko edullista. Seinäjoen seuran jäsenmaksu syyskauden osalta on 55€. Jäsenmaksut vahvistetaan syyskokouksessa, tyypillisesti hinnat pysyvät tuossa 100€ koko vuosi, 55€ kevät tai syksy. nämä hankitaan seuran verkkokaupasta Holvista.

Seuran jäsenmaksun lisäksi tarvitaan Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n (tuttavallisemmin FKA tai Kendoliitto) lisenssi ja vakuutus. Uusilta jäseniltä hinta 35€ vuoden loppuun ja jatkavilta 55€. Nämä hankitaan SuomiSport -palvelusta.

Edellisten lisäksi tarvitaan harrastukseen välineet. Suomessa on kaksi erityisesti kendoon ja iaidoon erikoistunutta verkkokauppaa: ebogu.fi ja meijin.fi – molemmat erinomaisia vaihtoehtoja varustehankintaan ja pitäjät myös itsekin kendon harrastajia, joten apuja saa kysymällä. Aloittaessa kendoon tarvitsee oman shinain. Muut varusteet ehtii hankkia sitten myöhemmin. Kun kendokärpänen on kunnolla purrut, pitää hankkia hakama ja kendogi eli harjoitusasu sekä bokken eli puumiekka. Iaidossa pääsee alkuun harjotusasulla, obilla ja sayan eli huotran hankkimisella bokkeniin. Näiden jälkeen kendossa tulee bogun ostaminen sekä iaidossa iaiton, harjoitusmiekan hankkiminen.

Varustehankinnoissa kantsii kysyä treeneissä lisää tai seuran wa-ryhmässä. Yleensä ei kantsi omin päin ostaa vaan kannattaa kysyä vinkkiä kokeneemmilta. Esimerkiksi shinaiden kanssa on vuosien varrella tullut vastaan jos jonkinlaista viritelmää.

Kokeilukerrat jatkuu syyskuun puoliväliin, tervetuloa mukaan!