Urheilun tarkoitus on yhdistää ja tuoda elämiimme iloa ja sisältöä. Olen urheillut käytännössä koko ikäni. Ensin isäni mukana painiharjoituksissa vaippaikäisesti vauvasta aina teinivuosiini asti ja tuon jälkeen oma-aloitteisesti erilaisia harrastuksia kokeillen.

Kymmenen vuotta sitten löysin itseni kendoharjoituksista Seinäjoella muutettuani paikkakunnalle opiskelemaan ja tuolta samalta tieltä löydän itseni edelleen. Urheilu on merkinnyt minulle aina tasa-arvoa, hyväksyntää, yhteishenkeä ja mahdollisuutta itsensä toteuttamiseen. Voin myös sanoa, että iso osa itselleni tärkeistä ystävyyssuhteista on nimenomaan saanut alkunsa urheiluharrastukseni kautta.

Muutama päivä sitten olisin varmaan ollut sitä mieltä, että urheilua ja politiikkaa ei saisi sotkea toisiinsa, mutta kuluneet neljä päivää ovat osoittaneet, että näin ei välttämättä ole mahdollista tehdä.

Tässä Suomen olympiakomitean kotisivuilta poimittua asiaa liittyen vastuullisuuteen:
”Reilu Peli – urheiluyhteisön eettiset periaatteet on koko urheiluyhteisöä sitova eettinen ohjeisto ja vastuullisuustyön perusta. Se sisältää viisi pääperiaatetta:
• Jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun
• Vastuu kasvatuksesta
• Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
• Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus
• Luonnon kunnioittaminen ja kestävään kehitykseen pyrkiminen”
Lähde: https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/vastuullisuus/

Venäjän hyökkäys Ukrainan itsenäistä valtiota ja sen asukkaita kohtaan rikkoo räikeästi kaikkia näitä periaatteita. Hyökkäyksen hiljainen hyväksyminen työntämällä päätä pusikkoon ja teeskentelemällä, että tilanne Ukrainassa ei koskisi meitä kaikkia edesauttaa Venäjän johdon toimia ottaa halutessaan valheellisin perustein ja väkivalloin haltuunsa mitä kulloinkin huvittaa. Tämä ei kerta kaikkiaan voi jatkua ja on meidän kaikkien vastuulla tehdä tämä selväksi sen sijaan, että odottaisimme ”jonkun muun” hoitavan tämän asian puolestamme.

Meneillään olevassa sodassa ei ole olemassa mitään harmaasävyjä tai näkemyseroja, vaan sota on kertakaikkisen tuomittava ja vailla minkäänlaista oikeutusta.

Seisomme Ukrainan takana sen ponnisteluissa suojata alueitaan, kansalaisiaan ja oikeuttaan olla olemassa.

Joni Vuorenmaa, puheenjohtaja, sekä muut hallituksen jäsenet Sei Shin Ken Kai ry

One Reply to “Ukraina”

Comments are closed.