Kohta päästään nujuamaan! Muutamia käytännön huomioita harjoittelusta ja sen turvallisesta hoitamisesta. Ensin byrokratiaa:

Ilmoita saapumisesi Suomisport -äppillä (android / iOS löytyy molemmat), hakemalla tapahtumista kendo seinäjoki, linkki: https://www.suomisport.fi/events/cffba90b-9112-404f-a52e-4f245f6d28e0

Imoittaudu mukaan myös meidän seuran ryhmään, linkki: https://seurat.suomisport.fi/invite/3e59f561-3689-4b5f-935f-fe8816720641 Molemmat tarvitaan, koska SuomiSport päivittyy nyt syksyn mittaan.

Hinnoista: lajia voi kokeilla veloituksetta pari-kolme kertaa. Harjoittelu vaatii Suomen Kendoliiton lisenssin (jäsenyys ja vakuutus), joka maksaa uusille 30€ ja jatkaville 55€ vuoden loppuun. Tämä hankitaan Suomisportista, linkki: https://www.suomisport.fi/purchase/licence ja tuolta valitset kendo. Lisäksi tarvit jäsenyyden meidän seuraan, linkki: https://www.suomisport.fi/purchase/membership . Loppuvuoden jäsenmaksu on 55 €, hae seuran nimellä Sei Shin Ken Kai ry.

Treenikäytänteistä Liikuntapalvelu ovat ohjeistaneet koulujen salia kosken seuraavaa, seassa myös lajispesifit kommentit.

OHJEISTUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÄJILLE

 • jokainen tilan käyttäjä huolehtii käsien pesusta
 • vain oireettomana saa osallistua harrastustoimintaan ja harjoituksiin
 • ryhmän vetäjät huolehtivat oman ryhmänsä toiminnasta ja turvavälisuosituksista
 • vanhemmat odottavat lapsia ulkona, jolloin vältämme kaiken turhan oleskelun harjoitustiloissa, pukutiloissa ja liikuntahalleilla
 • ohjaaja/ryhmän vastaavat pyyhkivät ryhmien vaihtuessa tilan kosketuspinnat (ovenkahvat, katkaisijat, laitteiden kädensijat ym. pinnat ja välineet joihin kosketellaan käsin)
 • pinnat pyyhitään puhdistusaineella kostutetulla liinalla, joita löytyy pukutilasta/salin nurkassa olevasta ämpäristä (suihkepullossa on valmis liuos käyttäjiä varten)
 • yhteisiä pukeutumis- ja suihkutiloja ei suositella tällä hetkellä käytettäviksi
 • kaikki harjoitustilojen käyttäjät sitoutuvat yhdessä huolelliseen hygieniaan ja vastuulliseen toimintaan, jotta voimme taata turvalliset harjoitusolosuhteet läpi kauden

Seuran lisähuomiot

 • jos voit, tule treeneihin keikogi ja hakama päällä – bogun voi pukea salissa
 • jos kuljet fillarilla, niin voit vaihtaa kamat pukuhuoneessa
 • muista ilmoittautua harjoituksiin! jos Suomisport -äppi ei toimi, niin sitten ohjaajille (Haapamäki, Koskinen, Ojala tai Vuorenmaa).
 • oma vesipullo!
 • hengityssuojaa voi käyttää; huomaathan, että vettyessään maski ei suojaa. Huolehdi, että käytät suojaa hygieenisesti – ei käytettyjä maskeja lattialle, vaan pussiin ja pussissa kotiin ja pesuun / hävitykseen.

Jotain positiivistakin: saimme kolmannen treenivuoron! Harjoitukset siis ma – to – su, 18:30-20:00, Joupin koululla 31.8.2020 – 16.5.2021 poislukien syys-, joulu- ja hiihtoloma. Maanantain ja torstain vuoroilla tehdään kendoa ohjatusti, sunnuntaisin vapaavuoro: jigeikoa, iaidoa, muttei ohjausta. Sunnuntain vuoroista kerätään erillinen maksu, kun selviää, kuinka paljon käyttäjiä tulee.

Treenirakennetta rytmitetään hiukan erilailla. Maanantain ja torstain ohjatut harjoitukset jaetaan kolmeen

 1. aloitus, verryttelyt ja suburit, n. 20 min
 2. kihon, n. 30 min
 3. jigeiko + waza, bogu-treeni, n. 30 min. Boguttomille toimii vuorollaan bogullinen motodachina

Näillä mennään, ja fiksataan lennosta jos ja kun tarvis tulee.