Liiton postilistalta oheinen: 

Hyvät kendokat ja seurojen vastaavat,
Naisten, miesten ja nuorten (15-18 vuotta) maajoukkueringin kausi starttaa! Jollet ole aiemmin ollut mukana ringin harjoituksissa, ilmoittaudu nyt mukaan! Ilmoittautumisohjeet tämän viestin lopussa.

Suomen Kendoseurojen Keskusliitto lähettää naisten, miesten ja mahdollisesti nuorten maajoukkueet vuoden 2017 kendon EM-kilpailuihin, jotka pidetään Budapestissa 12.-14. toukokuuta 2017.

Maajoukkueringin keskuudesta valitaan 6-7 henkiset naisten ja miesten edustusjoukkueet sekä mahdolllisuuksien mukaan myös kolmen hengen nuorten joukkue.

Kausi aloitetaan Helsingissä ensi viikonloppuna 23.-25.9. Kutsu liitteenä.
Mitä rinkiläinen saa?

Jokaiselle maajoukkuerinkiin aktiivisesti osallistuvalle kova harjoittelu tuo huomattavaa parannusta kendotaitoihin. Ringille on luvassa valmennusta parhailta suomalaisilta opettajilta ja mahdollisuus päästä kansainvälisiin kilpailuihin.

Rinkitapaamiset on tarkoitettu kaikille riittävät taidot omaaville kendokoille, jotka haluavat joko pyrkiä maajoukkueeseen tai osaltaan sparrata maajoukkuetta ja treenata kovaa sekä tietysti parantaa omia kendotaitojaan. Jollet ole varma oletko sopivalla tasolla osallistumaan ringin toimintaan, kysy neuvoa seurasi vetäjältä ja tule rohkeasti kokeilemaan ringin mukana treenaamista.

Myös entiset maajoukkueen jäsenet ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan sparraamaan ringin treeneihin

Rinkitapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia osallistujille. Leirejä, joihin rinkiläisten tulee osallistua, tuetaan. Kisamatkoilla ulkomaille liitto on pystynyt huolehtimaan osallistumismaksuista, majoituskuluista ja vakuutusmaksuista ainakin osittain.

Maajoukkuerinki on suomalainen kendokoulu, jossa kova harjoittelu ja yhteiset tavoitteet muodostavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia kendoa. Maajoukkueen jäsenenä pääset kokemaan tunnelman suurissa kansainvälisissä kendotapahtumissa ja tutustut eri maiden kendokoihin.
Mitä rinkiläiseltä edellytetään?

Muodollisia edellytyksiä ei ole, mutta harjoittelu ringissä edellyttää hyvää kendotaitoa ja halua päästä edustusjoukkueeseen. Harjoitellakseen maajoukkueringissä kendotaitojen on oltava sellaisella tasolla, että pysyy mukana kovissa ja teknisesti vaativissa harjoituksissa. Jos emmit, ota yhteyttä maajoukkueen valmennus- ja manageritiimiin tai kysy neuvoa oman seurasi ohjaajilta. 
Tärkeänä seikkana maajoukkuerinkiläisiltä edellytetään halua parantaa omaa fyysistä kuntoaan, kendon perusteita ja tekniikoita sekä shiaita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitoutumista maajoukkueringin ohjelmaan: säännöllistä harjoittelua omassa seurassasi, osallistumista valtakunnallisille leireille ja rinkitapahtumiin

Maajoukkueringissä sovelletaan negatiivista ilmoittautumiskäytäntöä: ollessasi maajoukkueringissä osallistut lähtökohtaisesti kaikkiin tapahtumiin. Rinkiläisillä on ilmoitusvelvollisuus vain silloin kun he eivät voi osallistua leirille / kilpailuihin.

Rinki harjoittelee keskimäärin kerran kuussa viikonloppuleireillä. Näiden lisäksi on SM-kilpailut ja mm. Dan Cup -tapahtuma. Joihinkin yksittäisiin kisamatkoihin ja rinkitapahtumiin on varauduttava ottamaan lomaa koulusta tai töistä.

Ajankäytön lisäksi rinkitoiminnassa on varauduttava myös siihen, että toiminnasta tulee hieman kuluja. Vaikka liitto tukee ringin ja maajoukkueen toimintaa jossain määrin, liiton tuki ei kata kaikkia kustannuksia. Käytännössä useimmat rinkiviikonloput ovat maksuttomia, mutta joskus leiri- ja kilpailumatkat vaativat jonkin verran joko omaa tai lähipiirin rahoitusta. Rinkitapaamisiin esim. keski- ja pohjois- Suomesta Helsinkiin matkustavat voivat hakea pientä ylimääräistä tukea liitolta henkilökohtaisesti. Liitto käsittelee nämä hakemukset harkinnanvaraisena erikseen.

Kansainvälisissä ja kotimaisissa kilpailuissa noudatetaan WADA:n ja Suomen Antidopingtoimikunnan sääntöjä. Jos käytät lääkkeitä tai ravintolisiä, ole hyvä ja tarkista ovatko ne Suomen Antidopingtoimikunnan kiellettyjen aineiden listalla: antidoping.fi/view.cfm?page=F2E59CB9-3341-4D3E-A7BF-FCF502AFD91
Nuorten maajoukkuerinki ja ”Pohjoisen rinki”

Kaikki kilpailusta kiinnostuneet, ahkerasti harjoittelevat alle 15-18-vuotiaat ovat tervetulleita nuortenrinkiin, joka harjoittelee yhdessä maajoukkueringin kanssa.

Lisäksi tällä kaudella on luvassa ns. pohjoisen rinki, jota pyörittävät Mika Kankainen ja Kari Ruuhilahti. Tästä on tulossa oma kutsu ja infopaketti. Pohjoisen ringin harjoitukset järjestetään siis Pohjois-Suomessa, siitä nimi. Myös kaikki rinkiläiset ovat tervetulleita mukaan pohjoisen harjoituksiin.
Valinnat joukkueeseen

Maajoukkueeseen valitaan parhaat ja aktiivisimmat maajoukkueringin jäsenet. Valintaprosessissa otetaan huomioon shiait, harjoittelu omassa seurassa, omaehtoinen tukiharjoittelu, kilpailumenestys, sopivuus joukkueeseen, kendotaidot ja aktiivisuus rinkitapahtumissa. Maajoukkueeringin ensimmäisen tapaamisen yhteydessä päätetään yhdessä siitä, miten valintakriteerejä sovelletaan tulevana kautena

Kaikkien rinkiläisten tulee olla liiton tai jonkin muun kilpaurheilun ja taistelulajien harjoittelun kotimaassa kattavan tapaturmavakuutuksen piirissä. Kisamatkoja varten liitto ottaa kaikille matkaan valituille erilliset vakuutukset, jotka ovat voimassa matkan ajan. HUOM: Liiton kautta otettu tapaturmavakuutus vakuutusyhtiö Turvassa ei normaalisti kata harjoittelua ulkomailla ilman erillistä lisämaksua
Ulkomailla asuvat ja harjoittelevat

Ulkomailla asuvat ja harjoittelevat Suomen kansalaiset, jotka ovat Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n jäseniä, ovat tervetulleita rinkitoimintaan ja pyrkimään maajoukkueisiin. Muualla harjoittelevilta edellytetään harjoittelun dokumentointia, otteluvideoita, valmentajayhteistyötä ja yhteydenpitoa maajoukkuevalmentajiin. 
Maajoukkueringin sisäinen tiedotus

Maajoukkueringillä on oma sähköpostiryhmä ja ringin tapahtumat ovat liiton kalenterissa. Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi Sakari Jokiselle (sakariij ät gmail.com), jotta pääset mukaan sähköpostiryhmään.
Maajoukkueen valmennus- ja manageritiimi

Suomen Kendoseurojen Keskusliitto: Markus Frey

Valmentajat: Sakari Jokinen, Mia Raitanen

Apuvalmentaja: Mikko Salonen

Managerit: Mia Raitanen ja Mika Kankainen
Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi uutena jäsenenä maajoukkuerinkiin lähetä miaraitanen@hotmail.com seuraavat tiedot: (aiemmin ringissä mukana olleiden tiedot päivitetään rinkitreeneissä)
Etunimet

Sukunimi

Syntymäaika

Osoite

Puhelin

S-postiosoite

Seura

Dan/kyu-arvo

Ruoka- ja lääkeaineallergiat

Mihin ohjelman tapahtumiin et näillä näkymin pääse (tapahtumien päivämäärät alla)

MAAJOUKKUERINGIN TAPAHTUMAKALENTERI (muutokset mahdollisia)

24.-25.9. Rinkitreenit KKTI:n salilla

22.-23.10. Rinkitreenit KKTI:n salilla

4.-6.11. Helsingin syysleiri

29.9.-2.10. Belgrade Kendo Trophy – shiaimatka Serbiaan TAI

11.-13.11. Alessandria Trophy – shiaimatka Italiaan

(syksyn shiaimatka ei ole pakollinen, mutta suositeltava)

26.-27.11. Kendon SM-kisat Kuopiossa (sekä yksilöt että joukkueet)

17.-18.12. Rinkitreenit KKTI:n salilla

28.-29.1. Dan Cup & avoimet joukkuekisat Helsingissä KKTI:n salilla

12.-14.5. Kendon EM 2017 kilpailut Budapestissa Unkarissa

Rinkitreenit järjestetään LA 9-16 ja SU 9-16 Helsingissä KKTI:n salilla Myllypurossa, Arena Center, Alakiventie 2, 00920 Helsinki.

Kevään rinkitapahtumien päivämäärät päätetään pikimmiten.

Tervetuloa mukaan maajoukkueringin toimintaan!

Lisätiedot ja tiedustelut

Mia Raitanen miaraitanen ät hotmail.com

Sakari Jokinen sakariij ät gmail.com
Ystävällisin terveisin,
Aleksi Laine

Tiedottaja

Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry

aleksi.laine ät fka.fi

www.fka.fi
_______________________________________________

Tiedotus mailing list

Tiedotus är fka.fi

http://fka fi/mailman/listinfo/tiedotus_fka.fi