Tampere leiri 4-6.9
Perinteiseksi mainittu Tampere leiri vietettiin viikonloppuna. Hatanpään koululla Fudo Kamaen järjestämällä leirillä vierailevana Senseinä oli Belgian Emilio Gomez, kyoshi 7.dan ja kotimaisista opettajiksi paikalle saapuivat Uematsu Daihachiro, kyoshi 7.dan, Kari Ruuhilahti, 6.dan, Pekka Nurminen, 6.dan ja Kendoliiton puheenjohtaja Mika Kankainen, 5.dan. Paikalla oli myös junnutreenejä vetämässä Jarno Redsven.
Viikonloppu vietettiin hyvissä tunnelmissa E.Gomezin opetuksessa painotuksella leikkaamisen tärkeydestä Kendossa. Leiri oli mukava aloittaa karistamalla automatkan rasitukset perjantain tervetuliais-geikossa. Lauantaina Leikkaamista harjoiteltiin muunmuassa nuki do, kaeshi do ja gyaku do wazan avulla. Sensei Gomez piti myös oppitunnin Iaidon sekä kendon kata – liikesarjoista. Ennen illanviettoon siirtymistä saimme seurata opettajien välistä mainiota geiko-vuoroa.
Sunnuntai-aamupäivällä kertasimme kamaen, sonkyon, semen sekä motodachina toimimisen tärkeyttä Kendoa tehdessä. Mikäs sen tärkeämpää kuin näyttää alkavien peruskurssien aloittaville hyvää esimerkkiä. Tällaisilla eväillä on hyvä lähteä kohti alkavaa syksyä.
Kiitos Tampereen kendoseuralle mainiosta leiristä!
* Jouni H

 

Artikkelin jounin puolesta postasi webmastah Timo.
Jatkossa jounin kirjoitelmat löytyvät Hänen nimensä alta.
Kannattaa siis lukea jatkossakin 🙂

-Timo