Lainaus Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n (kaverien kesken FKA tai Kendoliitto) kyu-graduointisäännöt pdf:stä:

KENDON KYU-GRADUOINTIVAATIMUKSET 6. kyu
Suburit: joogeburi, nanameburi, shomen, kote, do, sayumen, hayasuburi.
Peruslyönnit: men, kote, do ja kote-men tobikomiashilla. Kirikaeshi.
Suoritukset voidaan tehdä motodachille tai ilman motodachia.
Varustus: verryttelypuku tai hakama ja kendogi
Aika 3 kk
Kokelaalta edellytetään kendon perusliikkeiden auttavaa hallitsemista. Jalkatyössä kokelaan on pyrittävä käyttämään oikeaa askellusta kunkin suorituksen edellyttämällä tavalla (suriashi, ayumiashi ja tobikomiashi). Lyöntiliikkeiden on oltava laajoja, kokelaan eri lyöntien tulisi erota toisistaan. Arvioitaessa kokelasta muoto ei ole vielä päällimmäinen seikka vaan hänen pyrkimyksensä toteuttaa ki-ken-taita sekä halunsa harjoitella ja oppia. Kokelaan toimiminen motodachina ei saa vaikuttaa kokeen arvosteluun negatiivisesti.
Tänään käytiin nämä asiat läpi treeneissä, melko vauhdilla. Isoimmat asiat, joihin haluan kiinnittää näiden lisäksi huomiota:
– _paljon_ ääntä!
– miekan kärki osoittaa kurkkuun
– kantapää on n. 2-3 cm ilmassa ja myös pysyy ilmassa
– kunnolla tehty reiho, eli kumarrukset, sonkyot yms. Kendotreeneissä ei härvätä, ei myöskään graduointitilaisuudessa. Eli ei nojailla miekkaan, haukotella yms yms.
Seuraavat graduoinnit järjestetään 12.12. Seinäjoki-leirin yhteydessä, olethan jo käynyt ilmoittamassa itsesi mukaan? Ja huomaathan, että junioreille on oma ohjelmansa, Seinäjoen seuran jäsenet ( ja peruskurssilaiset ja juniorit) pääsevät harjoitusmaksulla mukaan kinkereihin.