Sei Shin Ken Kai Reigi
Peruskurssinäytös on pidetty ja ensimmäinen kosketus kendoon saatu. Uusille, ja vähän vanhemmilekin harrastajille pieni kertaus. Lyhyesti, kendo alkaa ja päättyy rei’hin – eli kunnioitukseen. Reiho on kohteliaisuutta harjoitusparille, reigi on hyvän käytöksen säännöt ja salietiketti. Kendo on hauskaa, kun kaikki toimitaan samoilla pelisäännöillä, niin harjoitukset sujuvat vauhdikkaasti ja pääsemme keskittymään itse asiaan. Eikä tarvitse murehtia, jos ei nyt kaikkia muista – treeneihin tullaan harjoittelemaan! 

Ennen harjoitusta, muista valmistella harjoitusvarusteesi kuntoon ja saavu paikalle ajoissa. Jos tarvitset apua varusteiden kanssa, pyydä apua! Otathan sormukset, kellot, lävistykset pois. Jotta sali pysyy puhtaana, on ihan viisasta huuhtaista jalat vedellä ja kuivata ne. Pukuhuoneesta saliin siirryttäessä kannattaa käyttää sukkia/lipokkaita, jottei hiekkaa/likaa kulkeudu jaloissa turhaan. 

Kun tullaan saliin tai sieltä poistutaan, kumarretaan. Tavarat, esim. lompakot ja kännykät viedään saliin, seinän viereen pois jaloista. Ole hyvä ja muista laittaa kännykkä äänettömälle / pois päältä. 
Harjoitukset alkavat lämmittelyllä, jonka on tarkoitus valmistaa hermosto ja elimistö harjoitusta varten. Lämmittelyn jälkeen tulee komento seiretsu [serets] jolloin siirrytään riviin. Tarkista, että olet samalla viivalla oikealla olevan harjoittelijan kanssa. Pisimpään harrastaneet lähimmäksi komennon huutajaa. 
Komennolla chakuso istutaan alas seizaan. Ensin vasen polvi maahan, sitten oikea, lopuksi jalkaterät ojennetaan taakse suoraan, isovarpaat vierekkäin tai oikea isovarvas vasemman päälle. Miehillä polvien välissä nyrkin parin verran tilaa, naisilla polvet yhdessä. Komennolla mokuso laitetaan oikea käsi lepäämään vasemman sisään ja hengitetään rauhallisesti. Yame – aukaistaan silmät, kädet levyksi reisien päälle. Shomen ni rei – tehdään käsillä kolmio lattiaan ja kumarretaan. Rei kumarretaan ja sanotaan yhdessä onegaishimasu – olkaa hyvä! Treenien lopussa tehdään sama, mutta ensin rei ja domo arigato gozaimashita ja sitten shomen ni rei. 
Harjoitusten kuluessa, tee reippaasti ja seuraa opastusta. Jos sinulla on jotain epäselvää, nosta käsi pystyyn ja kysy! Katso tekemiseen mallia edistyneemmistä. Kun aloitat ja lopetat parin kanssa, tee ritsu-rei eli kumarra seisaalta parillesi. Ole vilpitön, ole utelias ja laita kaikki peliin! Kuuntele ohjaajan neuvoja ja keskity omaan tekemiseen. Ohjaaja osaa kiinnittää huomion olennaisimpiin asioihin palautetta antaessa eikä ylimääräisten vinkkien antaminen edistä oppimista. 

Jos pyydetään laittamaan shinai sivuun, lasketaan miekka hallitusti lappeelleen, seinän viereen. Ilman lupaa ei kosketa toisen varusteisiin. Kun laitat oman bogusi / shinaikassisi saliin, huolehdi, ettei se ole muiden tiellä. Jos alkaa heikottamaan kesken harjoitusten, sano siitä ohjaajalle, jotta ohjaaja pysyy kärryillä tilanteestasi ja tarvittaessa hakee ensiapulaukun. 

Tänään peruskurssin treenit klo 19:00 alkaen Lyseolla – tule mukaan!