Kelit ovat suosineet tänä vuonna ja olemme päässeet harjoittelemaan kendoa pihaolosuhteissa kohtuullisen säntillisesti. Kiitokset kävijöille! Tänään jatketaan harjoittelua, tehdään subureita (tekniikoiden harjoittelua ilmaan) ja kendo kataa (liikesarjan harjoittelua parin kanssa). Jos laji kiinnostaa, niin tervetuloa seuraamaan harjoituksia!

Korona-kevät on pakottanut itse kunkin laittamaan lisää puruja yksinharjoitteluun. Iaidoa harrastaville tässä ei juuri uutta ole, mutta kendoon parityöskentely kuuluu olennaisesti ja riittävien tehojen löytyminen yksin harjoittelusta on vaativaa. Iwatate-sensei, suomalaisen kendon kummisetä, käy uudessa Kendo Jidai-lehdessä läpi olennaisia asioita subureista ja kuinka saada tehoja treenaamiseen yksin.

Linkki Kendo Jidai lehteen

Kun juttua lukee, niin pidempään harrastaneille tulee varmasti muistumia suomalaisista kendoleireistä. Iwatate-sensein Shofukan-dojolla on monet suomalaiset käyneet harjoittelemassa, meidänkin seurasta Joni ja Jouni. Mikko Salosen Kendo Kata -kirja on kuvattu salilla, ja uchidachina toimi tietty Iwatate-sensei. Erinomaisia vinkkejä, lukekaa tarkkaan!