Kendon MM-kisat tulevana viikonloppuna Etelä-Korean Incheonissa! Suomesta joukkueet sekä miesten että naisten sarjoissa ja tietty yksilökisoissa edustus myös! Perjantaina on kisojen avajaiset Suomen aikaa kleo 03:00, kisat sitten käyntiin miesten yksilökisoilla klo 04:00 (Incheonissa siis klo 09:00 ja 10:00). Aikataulut löytyvät täältä: linkki . Virallisilta sivuilta löytyy myös videolinkki, joka toivottavasti tulee toimimaan nätisti. Muualla netissä on jonkin verran ennakkoarvioita, perinteisesti kisat ovat olleet kahden kauppa Korean ja Japanin välillä, mutta toivotaan, että tänä vuonna nähdään yllätyksiä ja ja esim. suomalaisia kärkikahinoissa. Hauska yksityiskohta edellisistä kisoista oli, kun Japanin miesten joukkueelle ei tehty kuin yksi piste pudotuspelivaiheessa poislukien korealaiset – tuolloin ipponin vei Akseli Korhonen.

Alkuerät ovat kolmen koplissa – ensimmäisessä sarakkeessa oleva pelaa punaisella nauhalla toisessa ja kolmannessa sarakkeessa olevia, eli 1 – 2, 1 – 3 ja 2 – 3, jälkimmäinen pelaa punaisella. Alkuerästä yksi jatkaa eteenpäin, jonka jälkeen pelataan, kunnes voittaja selvillä. Erät kestävät 5 minuuttia, jos ajan loppuessa tasapeli, pelataan encho, jatkoaika, joka päättyy ensimmäiseen tehtyyn pisteeseen. Pari vuotta sitten EM-kisoissa välierämatsi kesti yht. 30 min ;D Kisaajien lisäksi voi bongata tuomareissa suomalaisväriä – Markus Frey ja Mikko Salonen toimivat tuomareina kisoissa!

Meillä treenit jatkuvat normaalisti, vielä kerrataan reihoa (salietikettiä) kuosiin ja lisäillään subureita. Tarkistellaan, että kamae pysyy hyvänä eli rinta rottingilla, paino vähän enemmän takajalalla vasemmassa, kantapäät ilmassa ja miekan kärki kohti kaverin kurkkua keskellä. Ote miekasta kahvan päältä, miekan kahvan pohja somasti vasemman käden sisällä, ote pikkurillillä ja nimettömällä, loput sormet kiertyneenä kahvan ympärille – omia kynsiä ei tulisi näkyä. Vasemman käden peuaklon ensimmäinen nivel on keskiviivalla (kuvitteli viiva navan ja nenän välille), nyrkin verran irti kehosta ja vähän oman navan alapuolella. HUOM! Ote miekasta ei muutu, kun mennään sonkyoon / nostetaan miekka leikkaukseen ja ojennetaan kohteeseen.