Ensimmäinen viikko kotoilua koronan vuoksi lähestyy loppuaan ja on selvää, ettei tänä keväänä päästä yhdessä salille tekemään kendoa. Sitä silmällä pitäen muutama vinkki, jolla kuitenkin saa pidettyä tatsin kasassa.

  1. ota joka päivä shinai käsiin ja harjoittele kamaeta. Ei tarvi olla pitkään, kunhan tsekkaat, että palikat ovat siinä edelleen kasassa ( jalat, ryhti, ote). Ideaali olisi, jos pystyy tekemään peilin kanssa, mutta ei pakollista. 10 sekuntia piisaa mainiosti, mutta mikään ei tietty estä yhdistämästä jalkatyön harjoittelua samaan.
  2. tee subureita: 100 kpl, vaikka käyden läpi erilaisia tai samaa putkeen. Minä tykkään tehdään ajatuksen kanssa parinkymmenen toiston seteissä peruslyönnit + loppuun hayasuburit. Voi tehdä enemmänkin, mutta on tärkeä pitää laadusta kiinni. Jos et pääse pihalle, niin tee sisällä – varo kuitenkin lamppuja jne ja tee suosiosta seizassa / sonkyossa.
  3. Aerobinen harjoittelu! Nyt on hyvä aika opetella juoksemaan 10 kilometriä. Porin kaupungilla on hyvät vinkit ja aikataulun löydät tästä. Aerobinen harjoittelu tekee hyvää peruskunnolle ja mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun. Samalla juokseminen kehittää jalkojen käyttöä jolloin jatkossa ashisabaki muuttuu helpommaksi.

Lopuksi, tsemppiä! Pidä shinain mitta kaveriin, yski ja aivasta kyynärtaipeeseen, pese käsiäsi ja pysy poissa ihmisten ilmoilta.