Viime viikonloppuna Helsingin Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi ry järjesti kendon syysleirin. Järjestelyt toimivat erinomaisesti, josta iso kiitos järjestävälle taholle!

Leirin pääopettajana toimi Ooshige-sensei, kyoshi 7.dan. Ooshige-sensein painotus oli leirillä kihonissa ja reihossa: perustekniikassa ja etiketissä. Erityisenä pointtina Ooshige-sensei nosti esiin kakegoen (äänenkäyttö). Tätä sitten harjoiteltiin eritoten lauantaina oikomi-harjoitusten avulla.

Leirillä oli myös upea katsoa Ooshige-sensein mukana tulleiden Ooshige Takahiron (Ooshigen poika) ja Moori Daisuke -senseiden tekemistä, molemmat ovat ottaneet osaa kovatasoisiin kisoihin Japanissa. Olipahan muuten nopeaa ja räväkkää tekemistä! 

Leirillä oli hurjasti osanottajia, olen itselleni kirjoittanut ylös 116 henkeä, joka on kyllä todella hienosti! Oli mukavaa nähdä kendokoita eri puolelta Suomea ja myös muualta: harjoittelijoita oli tullut ainakin Venäjältä. Latviasta ja Tanskasta.

Sunnuntain kata-harjoituksen jälkeen järjestettiin graduoinnit sekä kyu- että dan-asteella. Dan-kokeesta tuli Seinäjoelle ensimmäinen dan! Onnittelut kaikille kokeensa läpäisseille ja tsemppiä seuraavaan kertaan niille, joilta ei tällä kertaa mennyt graduointi läpi!

Tänään maanantaina käytiin joitakin leirin opetuksia läpi, perjantaina jatketaan, joten tulkaahan sankoin joukoin paikalle!

Loppukevennys: leirin päätteeksi järjestettiin ”loppusota”, ohessa kuvaa ensimmäisestä erästä: http://youtu.be/-mC09JT1PjA 🙂 Ensi vuonna uudelleen!